Tuzlu Fındık
Tuzlu fındık Karadeniz'de üretilen fındığın bazı işlemlerden geçmesi ile elde edilen fındık türüdür. Kabuklu fındığın yapılışı oldukça basittir ama tadanların favorisi olabilecek bir fındık türü olmayı başarmıştır. Hazır halde satılan tuzlu fındıklar evde de bazı işlemlerin ardından elde edilebilir.
Tuzlu fındık yapımında fındık içleri kullanılır. Bu fındık içlerinin çiğ olması ve herhangi bir işlemden geçmemiş olması gerekmektedir. Kabuklu fındıktan tuzlu fındığın elde edilebilmesi için fındığın kabuğunun çatlatılması gerekmektedir. Kabuksuz fındık kullanılarak da tuzlu fındığın elde edilmesi mümkündür. Kabukları çatlatılan fındıklar veya kabuksuz haldeki fındıklar su ile iyice ıslatılır. Islatılan fındıkların üzerine damak tadınıza göre tuz eklenir. Tuzla ile harmanlanan fındıklar fırına atılarak kavrulmaları sağlanır. Kavrulmaya başlayan fındıklar koyu bir renk almaya başlayacaktır. Kavrulma seviyesini kendinize göre belirleyerek fındıkları fırından çıkarabilirsiniz. Soğuyan tuzlu fındıklarınızı afiyetle tüketebilirsiniz. Kavrulma işlemi ile uğraşmak istemiyor hazır halde paketlenmiş tuzlu fındıkları tercih ederek zamandan tasarruf edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder